Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Armlift

Armlift bij dr leo peter van der weij
Door ouder worden of gewichtsverlies kan de huid van de bovenarmen te ruim worden en gaan hangen. Deze verslapping is moeilijk te verbergen en wordt als niet mooi en ongemakkelijk ervaren. Bij een armlift wordt het overschot aan huid en vet van de bovenarm verwijderd. Een armlift geeft een duidelijke verbetering aan de esthetische verschijning van de bovenarmen.
Veel mensen zullen zich na de ingreep zekerder voelen in mouwloze kleding en dus ’s zomers weer prettiger gekleed de deur uitkunnen. Wel moeten ze zich realiseren dat een armlift zichtbare littekens op de bovenarmen kan geven. Dr L.P. van der Weij legt in het persoonlijke consult met de cliënt altijd veel nadruk op de gevolgen van de ingreep. Hierbij komt bijvoorbeeld ook aan de orde dat – zelfs bij bijzonder zorgvuldig werken – nooit de volledige garantie te geven is dat beide bovenarmen na de ingreep volledig symmetrisch zijn. Indien uw armen geen overtollige huid bevat maar teveel aan onderliggend vetweefsel is een liposculture procedure alleen vaak voldoende.

Ben ik een goede kandidaat voor een armlift?

Een armlift is geschikt voor verschillende type patiënten, waaronder patiënten die een normaal gewicht hebben maar een sterke verslapping hebben van hun onderarmen. De meerderheid van de patiënten zijn echter diegenen die na gewichtsverlies zich presenteren met overtollige huid en vet in hun bovenarm. Daarnaast zijn er patiënten op leeftijd die het teveel aan extra huid als vervelend ervaren.

Een armlift is geschikt voor mensen die:

 • Huidreductie van de bovenarmen behoeven
 • Na gewichtsverlies in evenwicht zijn en overtollige huid willen verwijderen
 • Kleding met korte mouwen willen dragen zonder zich ongemakkleijk te voelen

Uw persoonlijk consult

Tijdens het consult worden alle zaken besproken die verband houden met het toekomstige voorkomen van uw armen. Zo moeten u zich realiseren dat een armlift zichtbare littekens op de bovenarmen kan geven. Een uitgebreid consult helpt Dr van der Weij om uw wensen en verwachtingen te begrijpen en te bepalen of zij redelijkerwijs kunnen worden bereikt.

Hoe zal Dr van der Weij mij beoordelen voorafgaand aan een armlift?

Tijdens uw consult luistert Dr van der Weij naar de verwachtingen die u hebt betreffende de ingreep. Hij geeft antwoord op al uw vragen. En u mag ervan uitgaan dat hij u helpt met het maken van een goed geïnformeerde beslissing, die leidt tot de verbetering die u wenst.

Vervolgens onderzoekt hij uw armen. Hierbij let hij met name op de elasticiteit van de huid, de kwaliteit en kwantiteit van het weefsel. Mede op basis hiervan kan hij samen met u kiezen voor de juiste operatietechniek.

Er worden foto’s gemaakt. Voor de spiegel krijgt u de gelegenheid om aan Dr van der Weij aan te geven wat uw wensen zijn aangaande uw behandelingsresultaat. Daarna informeert hij wat de ingreep inhoudt, welke anesthesie hij aanbeveelt en welke de mogelijke risico’s en complicaties zijn. Tenslotte zal hij u inlichten over de periode van herstel na een armlift en de kosten van de ingreep.

U moet voorbereid zijn om uw medische achtergrond met Dr van der weij te overleggen.Dit omvat informatie over eventuele medische aandoeningen, drugs allergieën, medische behandelingen die u heeft ondergaan zoals eerdere operaties inclusief eerdere ingrepen aangaande armen en medicijnen die u momenteel inneemt. Het is belangrijk tijdens uw consult volledige informatie te verstrekken.

De dag van de operatie

Het doel van Dr van der Weij en zijn voltallige personeel is om uw operatiedag zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk voor te laten verlopen.

Hoe moet ik mij voorbereiden op een armlift operatie?

Indien u rookt, wordt u gevraagd om hier ruim voor de operatie mee te stoppen. Bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Aspirine kunnen leiden tot een verhoogde kans op bloedingen. Om dit te voorkomen wordt u gevraagd om hiermee ruim voor de operatie mee te stoppen. U krijgt van ons tijdens uw consult extra preoperatieve instructies mee. Hierin wordt aangegeven welke vitaminen Dr. van der Weij aanbeveelt in te nemen voorafgaand aan uw operatie. Een armlift wordt meestal uitgevoerd op een poliklinische basis. Dit wil zeggen dat u dezelfde dag weer naar huis mag, meestal een aantal uren na de operatie. Als dit het geval is, moet u ervoor zorgen dat iemand u naar huis kan brengen na de operatie. [/cs_p]

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

armlift tekening voorarmlift tekening na
De insnede wordt aan de binnenzijde van de bovenarm maakt. Het litteken loopt meestal vanaf de armpit tot aan de elleboog.

De ingreep vindt in dagbehandeling plaats onder algehele anesthesie en vergt ongeveer anderhalf uur. Dr L.P. van der Weij gebruikt een moderne operatietechniek waarbij hij de insnede aan de binnenzijde van de bovenarm maakt, meestal vanaf de armpit tot aan de elleboog. Hierdoor kan hij een betere lengte, breedte en kwaliteit van het litteken bereiken. Als hij de overtollige huid en het bijbehorende vet heeft verwijderd, behandelt hij het wondgebied met weefsellijm alvorens dit te sluiten.

Het herstel

Na de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Speciaal daarvoor opgeleide verpleegkundigen verzorgen u daar. Als u goed wakker bent, controleert dr Van der Weij u. Enige zwelling en blauwe plekken kunnen voorkomen na de correctie. Een van de fijne dingen betreffende een arm lift procedure is dat het gepaard gaat met weinig tot geen postoperatve pijn en een vrij voorspoedig herstel. Vandaar dat een armlift vaak goed te combineren is met andere procedures zoals een buikwandcorrectie en/of borstlift.

De gemiddelde herstelperiode na een armlift is zes weken. Afhankelijk van de belasting kan de cliënt na een week weer aan het werk, maar het is raadzaam om de eerste zes weken geen zware dingen te tillen en niet te sporten. Na twee weken kunnen de hechtingen eruit.

Dr van der Weij zal u waarschuwen voor blootstelling aan zonlicht voor de eerste aantal maanden na de operatie en het gebruik van een sunblock adviseren zolang de littekens nog rood gekleurd zijn.

Risico’s

Een armlift is een veel uitgevoerde operatie. In ervaren handen is het risico op complicaties zeer klein.

Een armlift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, maar gelukkig komt dit bijna nooit voor. Een gestoorde wondgenezing kan een ontsierend litteken veroorzaken. Eventueel zal er dan nog een littekencorrectie moeten plaatsvinden. Roken kan leiden tot een langzamer herstel en meer zichtbare littekens. U kunt bepaalde risico’s helpen te verminderen door het advies en de instructies van Dr van der Weij op te volgen , zowel voor als na de operatie.

Nazorg

Onze zorg en relatie stopt niet na uw armlift procedure. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr van der Weij of één van zijn medewerkers

  Comment Section

  0 reacties op “Armlift

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.