Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Borstlifting

Borstlift bij dr van der weijVrouwen die een borstlift overwegen, doen dit omdat hun borsten slapper zijn geworden. Dit kan komen omdat de huid minder elastisch is geworden, omdat ze zijn afgevallen of omdat ze een of meerdere zwangerschappen hebben gehad. Een borstlift geeft de borsten hun vorm en stevigheid terug, en dat stellen veel vrouwen natuurlijk erg op prijs. Borstlift-operaties zijn dan ook erg populair. Als de borsten in de loop der jaren hun stevigheid hebben verloren, geeft een borstlift een duidelijke verbetering van de vorm en stevigheid ervan. Het is mogelijk om een borstlift te combineren met een borstvergroting. Dit is een interessante keuze als de borsten niet alleen slapper zijn geworden, maar bovendien ondervuld zijn. Het is ook mogelijk een matige verslapping te corrigeren met een McGhan510 implantaat. Tijdens een eerste consult brengt Dr. Van der Weij dit zeker aan de orde als het relevant is.

Prijs borstlift

Dit consult is er verder voor bedoeld om goed te kunnen inschatten welke ingreep precies nodig is om tot het optimale resultaat te komen. Zaken die hierin een belangrijke rol spelen zijn de elasticiteit van de huid, de kwaliteit en hoeveelheid van het borstklierweefsel en eventuele onregelmatigheden in de borstklier. Bovendien zal de prijs van de borstlift vooraf uitgebreid met u besproken worden. Gerichte informatie hierover helpt bij het maken van de juiste keuze.

Ben ik een goede kandidaat voor een borstlift?

U kunt een goede kandidaat voor borstlift zijn indien u voldoet aan één of meer van de volgende voorwaarden:

 • Uw borsten hangen, maar zijn voor uw gevoel niet te groot
 • Uw borsten hangen en hebben in de tijd aan volume en stevigheid verloren
 • Uw tepel en tepelhoven wijzen naar beneden en zijn gepositioneerd onder de borstplooi

Uw persoonlijk consult

Tijdens het consult worden alle zaken besproken die verband houden met het toekomstige voorkomen van uw borsten. Zo zal u gevraagd worden over de gewenste grootte van uw borsten, de vorm van uw tepels en de vorm van uw toekomstige borsten. Een uitgebreid consult helpt Dr. Van der Weij om uw wensen en verwachtingen te begrijpen en te bepalen of zij redelijkerwijs kunnen worden bereikt. Een eerste consult duurt minimaal een half uur.

Hoe zal Dr. Van der Weij mij beoordelen voorafgaand aan een borstlift?

Het consult biedt Dr. Van der Weij verder de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van de elasticiteit van het huidweefsel, de kwaliteit en kwantiteit van het borstklierweefsel en eventuele onregelmatigheden in de borstklier. Ook wordt gekeken hoe de dimensies van de borsten zich verhouden tot het lichaam. Uw borsten worden opgemeten en gefotografeerd voor uw medisch dossier. Voor de spiegel krijgt u de gelegenheid om samen met Dr. Van der Weij te overleggen wat uw wensen zijn ten aanzien van de grootte en vorm van uw toekomstige borsten. Op basis van al deze gegevens kan een goede keuze worden gemaakt voor hoe de ingreep het best kan worden uitgevoerd en welke operatietechniek daarbij het meest effectief is.
U moet voorbereid zijn om uw medische achtergrond met Dr. Van der Weij te overleggen. Dit omvat informatie over eventuele medische aandoeningen, drugs allergieën, medische behandelingen die u heeft ondergaan, zoals eerdere operaties inclusief borst biopsies, en medicijnen die u momenteel inneemt. U wordt gevraagd of er borstkanker in uw familie voorkomt en eventuele resultaten van een mammografie te overleggen. Het is belangrijk tijdens uw consult volledige informatie te verstrekken. Tijdens dit consult krijgt u uitgebreid de gelegenheid om uw verwachtingen weer te geven. Tevens wordt er gesproken over de prijs van een borstlift.

Hoe moet ik mij voorbereiden op een borstlift operatie?

Indien u rookt, wordt u gevraagd om hier ruim voor de operatie mee te stoppen. Bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Aspirine kunnen leiden tot een verhoogde kans op bloedingen. U krijgt van ons tijdens uw consult extra preoperatieve instructies mee. Hierin wordt aangegeven welke vitaminen Dr. van der Weij aanbeveelt in te nemen voorafgaand aan uw operatie. Een borstlift wordt meestal uitgevoerd op een poliklinische basis. Dit wil zeggen dat u dezelfde dag weer naar huis mag, meestal een aantal uren na de operatie. Als dit het geval is, moet u ervoor zorgen dat iemand u naar huis kan brengen na de operatie.

De dag van de operatie

Het doel van Dr. Van der Weij en zijn voltallige personeel is om uw operatiedag zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk voor u te laten verlopen.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Borstlift techniek Dr van der Weij

Een borstlift operatie geschiedt meestal met een opname van één dag. Dit wil zeggen dat u de dag na de operatie weer naar huis mag. Voor de operatie neemt Dr. Van der Weij nogmaals de operatieprocedure door met u. Hij tekent dan ook uw borsten af, conform het operatieplan. Er zijn veel mogelijkheden om een borstlift uit te voeren. Welke operatietechniek uiteindelijke de voorkeur krijgt, hangt af van diverse factoren. De elasticiteit van uw huid bijvoorbeeld, maar ook de grootte en vorm van uw borsten en uw persoonlijke wensen met betrekking tot het eindresultaat.

Bij de meest gebruikte methode maakt Dr. Van der Weij drie insneden (in vaktaal incisies). De eerste incisie wordt rondom de tepelhof geplaatst, de tweede loopt van de onderrand van de tepelhof verticaal naar beneden tot in de borstplooi en de derde volgt de natuurlijke curve horizontaal in de borstplooi. De overtollige huid wordt verwijderd. Hierna wordt de borst naar uw aangegeven wensen weer opnieuw opgebouwd.

Geen drains

Na de operatie, die ongeveer anderhalf uur in beslag neemt, worden uw borsten verzorgd met een smalle tape. Door de innovatieve en zorgvuldige operatietechniek van Dr. Van der Weij heeft u na de ingreep geen drains (slangetjes die na een operatie vaak worden achtergelaten om het overtollige wondvocht af te voeren) of drukverband nodig. De volgende dag kunt u met alleen een sportbeha naar huis toe.

Al de dag na de operatie is het mogelijk om voor korte perioden op te zijn. Hierbij dienen strekken en buigen te worden vermeden. Het is raadzaam om vier weken lang een stevige sportbeha te dragen. Zware objecten tillen of aan aerobics doen, is in deze periode zeer af te raden. Na twee weken mogen de hechtingen eruit en enige tijd daarna volgt nog een nacontrole.

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten hervatten?

Na een borstlift operatie is het vaak mogelijk om weer binnen een paar weken aan het werk te gaan, afhankelijk van uw werk. In veel gevallen kunt u na enkele weken de meeste van uw normale dagelijkse activiteiten hervatten. Na zes weken kunt u weer gaan sporten en/of zware lichamelijke arbeid verrichten.

Risico’s

Elk jaar ondergaan vele duizenden vrouwen met succes een borstlift, maar desondanks zult u naast de voordelen ook op de hoogte moeten zijn van de risico’s. Risico’s en mogelijke complicaties ten aanzien van uw operatie kunt u het beste op persoonlijk basis bespreken met Dr. Van der Weij en of zijn consulte. Net als bij elke andere operatie kunnen zich bij een borstlift complicaties voordoen. Een wond kan nabloeden, of er kan een infectie optreden. De kans op complicaties is dus wel aanwezig, maar wel klein.
De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk langer rood en dik blijven en er is kans dat door een gestoorde wondgenezing het litteken breed blijft. Uw borsten kunnen na de lift niet perfect symmetrisch zijn en het kan het voorkomen dat de tepels ten opzichte van elkaar enigszins van hoogte verschillen. Permanent verlies van gevoel in de tepels of borsten treedt zelden op. U kunt zelf helpen om bepaalde risico’s te verminderen door het advies en de instructies van uw plastisch chirurg goed op te volgen, zowel voor als na de operatie. Zo is bekend dat roken een negatieve invloed heeft op de wondgenezing.

Resultaat van uw borstlift

Omdat het genezingsproces geleidelijk aan gaat, zult u een aantal weken moeten wachten om een goed beeld te krijgen van uw “nieuwe look”. Een borstlift heeft vaak een dramatisch effect op uw uiterlijk. Het kan dan ook enige tijd duren voordat u gewend bent aan uw nieuwe voorkomen. De meeste vrouwen voelen zich uiteindelijk comfortabel en zelfverzekerder met hun stevigere borsten en zijn erg blij met het resultaat van de operatie, vooral als hun verwachtingen realistisch zijn.

Nazorg

Onze zorg en relatie stopt niet na uw borstlift procedure. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr. Van der Weij of één van zijn medewerkers. Zij kunnen u bovendien meer vertellen over de prijs van een borstlift.

  Comment Section

  0 reacties op “Borstlifting

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.