Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Borstverkleining

Borstverkleining bij Dr Leo Peter van der WeijVrouwen met erg grote borsten hebben vaak nek-, schouder- en rugklachten.

Een borstverkleinende operatie kan deze klachten verhelpen en kan de omvang van de borsten meer in overeenstemming brengen met de vorm van het lichaam.

Ben ik een goede kandidaat voor een borstverkleining?

U kunt een goede kandidaat voor borstverkleining zijn indien u voldoet aan één of meer van de volgende voorwaarden:

 • Borsten die te groot zijn in verhouding tot uw lichaam
 • Zware, hangende borsten met tepels en tepelhoven die naar beneden hangen
 • Eén borst is veel groter dan de ander
 • Rug, nek of schouderklachten veroorzaakt door het gewicht van uw borsten
 • Irritatie van de huid onder je borsten
 • Inkepingen in uw schouders als gevolg van te strakke beha bandjes
 • Beperking van fysieke activiteit als gevolg van de grootte en het gewicht van uw borsten
 • Ontevredenheid of onzekerheid over de grootte van uw borsten

Wanneer is het verstandig een borstverkleinende operatie te ondergaan?

Hoewel een borstverkleinende operatie op iedere leeftijd kan worden uitgevoerd, is het wel raadzaam hiermee te wachten totdat de borsten volledig zijn ontwikkeld. Dit is rond de leeftijd van achttien jaar. Vrouwen die de ingreep willen ondergaan voordat ze kinderen krijgen, moeten beseffen dat zwangerschap en borstvoeding de grootte en vorm van de borsten onvoorspelbaar kunnen beïnvloeden. Dit kan dus een reden zijn om de ingreep tot een later tijdstip uit te stellen. Daar bij komt dat een borstverkleining invloed kan hebben op de mogelijkheid om nog borstvoeding te geven. Tijdens het consult met Dr van der Weij is er volop ruimte om over dit soort overwegingen te praten.

Uw persoonlijk consult

Tijdens het consult worden alle zaken besproken die verband houden met het toekomstige voorkomen van uw borsten. Zo zal u gevraagd worden over de gewenste grootte van uw borsten, de vorm van uw tepels en de vorm van uw toekomstige borsten. Een uitgebreid consult helpt Dr van der Weij om uw wensen en verwachtingen te begrijpen en te bepalen of zij redelijkerwijs kunnen worden bereikt. Een eerste consult duurt minimaal een half uur.

Hoe zal Dr van der Weij mij beoordelen voorafgaand aan een borstverkleining?

Het consult biedt dr L.P. van der Weij verder de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van de elasticiteit van het huidweefsel, de kwaliteit en kwantiteit van het borstklierweefsel en eventuele onregelmatigheden in de borstklier. Ook wordt gekeken hoe de dimensies van de borsten zich verhouden tot het lichaam. Uw borsten worden opgemeten en gefotografeerd voor uw medisch dossier. Voor de spiegel krijgt u de gelegenheid om samen met Dr van der Weij te overleggen wat uw wensen zijn ten aanzien van de grootte en vorm van uw toekomstige borsten. Op basis van al deze gegevens kan een goede keuze worden gemaakt voor hoe de ingreep het best kan worden uitgevoerd en welke operatietechniek daarbij het meest effectief is.

U moet voorbereid zijn om uw medische achtergrond met Dr van der weij te overleggen. Dit omvat informatie over eventuele medische aandoeningen, drugs allergieën, medische behandelingen die u heeft ondergaan zoals eerdere operaties inclusief borst biopsies, en medicijnen die u momenteel inneemt. U wordt gevraagd of er borstkanker in uw familie voorkomt en eventuele resultaten van een mammografie te overleggen. Het is belangrijk tijdens uw consult volledige informatie te verstrekken

Hoe moet ik mij voorbereiden op een borstverkleinende operatie?

Indien u rookt, wordt u gevraagd om hier ruim voor de operatie mee te stoppen. Bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Aspirine kunnen leiden tot een verhoogde kans op bloedingen. Om dit te voorkomen wordt u gevraagd om hiermee ruim voor de operatie mee te stoppen. U krijgt van ons tijdens uw consult extra preoperatieve instructies mee. Hierin wordt aangegeven welke vitaminen Dr. van der Weij aanbeveelt in te nemen voorafgaand aan uw operatie. Een borstvergroting wordt meestal uitgevoerd op een poliklinische basis. Dit wil zeggen dat u dezelfde dag weer naar huis mag, meestal een aantal uren na de operatie. Als dit het geval is, moet u ervoor zorgen dat iemand u naar huis kan brengen na de operatie.

De dag van de operatie

Het doel van Dr van der Weij en zijn voltallige personeel is om uw operatiedag zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk voor te laten verlopen.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Een borstverkleinende operatie geschiedt meestal met een opname van één dag. Dit wil zeggen dat u de dag na de operatie weer naar huis mag. Voor de operatie neemt Dr Leo-Peter van der Weij nogmaals de operatieprocedure door met u. Hij tekent dan ook uw borsten af, conform het operatieplan. Er zijn veel mogelijkheden om een borstverkleining uit te voeren. Welke operatietechniek uiteindelijke de voorkeur krijgt, hangt af van diverse factoren. De elasticiteit van uw huid bijvoorbeeld, maar ook de grootte en vorm van uw borsten en uw persoonlijke wensen met betrekking tot het eindresultaat.

Borstverkleing beschrijving operatietechniek Dr Leo Peter van der Weij

 • Het teveel aan borstklierweefsel (inclusief huid en vet) wordt via de getoonde incisies verwijderd.
 • De huid die boven de tepel lag, wordt naar beneden en bij elkaar gebracht. Zo creëert Dr van der Weij de nieuwe vorm van de borst.
 • De huid wordt met een fijne oplosbare hechtdraad gesloten.

Bij de meest gebruikte operatietechniek maakt dr L.P. van der Weij drie insnedes in de borsten: rondom de tepelhof, van de onderrand van de tepelhof verticaal naar beneden tot in de borstplooi en langs de natuurlijke curve horizontaal in de borstplooi. Dit maakt het mogelijk het overtollige borstklierweefsel te verwijderen, inclusief huid en vet. Daarna wordt de borst weer opgebouwd zoals de vrouw dat wenst.

Geen drains

Na de operatie, die ongeveer twee uur in beslag neemt, worden uw borsten verzorgd met een smalle tape. Door de innovatieve en zorgvuldige operatietechniek van dr Leo-Peter van der Weij heeft u na de ingreep geen drains (slangetjes die na een operatie vaak worden achtergelaten om het overtollige wondvocht af te voeren) of drukverband nodig. De volgende dag kunt u met alleen een sport BH naar huis toe.

Al de dag na de operatie is het mogelijk om voor korte perioden op te zijn. Hierbij dienen strekken en buigen te worden vermeden. Het is raadzaam om vier weken lang een stevige sportbeha te dragen. Zware objecten tillen of aan aerobics doen is in deze periode zeer af te raden. Na twee weken mogen de hechtingen eruit en enige tijd daarna volgt nog een nacontrole.

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten hervatten?

Na een borstverkleinende operatie, is het vaak mogelijk om weer binnen een paar weken aan het werk te gaan, afhankelijk van uw werk. In veel gevallen kunt u na enkele weken de meeste van uw normale dagelijkse activiteiten hervatten. Na zes weken kunt u weer gaan sporten en/of zware lichamelijke arbeid verrichten.

Risico’s

Elk jaar ondergaan vele duizenden vrouwen met succes een borstverkleining, maar desondanks zult u naast de voordelen ook op de hoogte moeten zijn van de risico’s.

Ik begrijp dat elke plastische chirurgische ingreep risico’s heeft, maar hoe kom ik meer te weten, zodat ik een weloverwogen beslissing kan maken?

Risico’s en mogelijke complicaties te aanzien van uw operatie kunt u het beste op persoonlijk basis bespreken met Dr van der Weij en of zijn consulente. Net als bij elke andere operatie kunnen zich bij een borstverkleining complicaties voordoen. Een wond kan nabloeden, of er kan een infectie optreden. De kans op complicaties is dus wel aanwezig, maar is klein.

De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk langer rood en dik blijven en er is kans dat door een gestoorde wondgenezing het litteken breed blijft. Uw bosten kunnen na de verkleining niet perfect symmetrisch zijn en het kan het voorkomen dat de tepels ten opzichte van elkaar enigszins van hoogte verschillen. Permanent verlies van gevoel in de tepels of borsten treedt zelden op. U kunt zelf helpen om bepaalde risico’s te verminderen door het advies en de instructies van uw plastisch chirurg goed op te volgen, zowel voor als na de operatie. Zo is bekend dat roken een negatieve invloed heeft op de wondgenezing.

Resultaat van uw borstverkleining

Omdat het genezingsproces geleidelijk aan gaat, zult u een aantal weken moeten wachten om een goed beeld te krijgen van uw “nieuwe look”. Een borstverkleining heeft vaak een dramatisch effect op uw uiterlijk. Het kan dan ook enige tijd duren voordat u gewend bent aan uw nieuwe voorkomen. De meeste vrouwen voelen zich uiteindelijk comfortabel en zelfverzekerder met hun kleinere borsten en zijn erg blij met het resultaat van de operatie, vooral als hun verwachtingen realistisch zijn

Nazorg

Onze zorg en relatie stopt niet na uw borstverkleinende procedure. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr van der Weij of één van zijn medewerkers

fotos

  Comment Section

  0 reacties op “Borstverkleining

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.