Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Buikwandcorrectie

buikwand3]buikwand5Een buikwandcorrectie biedt uitkomst aan vrouwen bij wie een buikhuidoverschot en/of verslapping van de buikwandspieren is ontstaan als gevolg van ouderdom, zwangerschap of gewichtsverlies.

Een buikwandplastiek kan ook verfraaiend werken als zich op de buikwand littekens of striae bevinden, zeker onder de navel. Als u nog een kinderwens hebt of van plan bent nog veel af te vallen, is het zinnig eerst met dr Van der Weij te overleggen of een buikwandplastiek in deze fase van uw leven een juiste keuze is.

Ben ik een goede kandidaat voor een Buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een geschikte procedure voor mensen die op hun streefgewicht zijn maar:

 • Een teveel of een slappe buikhuid hebben
 • Een buik hebben die uitsteekt en niet in verhouding is met de rest van uw lichaam
 • Verzwakte buikspieren hebben die van elkaar gescheiden zijn
 • Overtollig vetweefsel hebben dat geconcentreerd is in de onderbuik.

Indien u nog van plan bent om zwanger te worden of meer gewicht te verliezen kunt u dit het besete vooraf met Dr van der Weij bespreken. Littekens van eerdere operaties kunnen negatief esthetisch effect hebben op het eindresultaat.

Uw persoonlijk consult

Tijdens het consult worden alle zaken besproken die verband houden met het toekomstige voorkomen van uw buik. Zo moeten u zich realiseren dat een buikwandcorrectie een grote ingreep is en zichtbare littekens op uw onderbuik geven. Een uitgebreid consult helpt Dr van der Weij om uw wensen en verwachtingen te begrijpen en te bepalen of zij redelijkerwijs kunnen worden bereikt.

Hoe zal Dr van der Weij mij beoordelen voorafgaand aan een buikwandcorrectie?

Tijdens uw consult luistert Dr van der Weij naar de verwachtingen die u hebt betreffende de ingreep. Hij geeft antwoord op al uw vragen. En u mag ervan uitgaan dat hij u helpt met het maken van een goed geïnformeerde beslissing, die leidt tot de verbetering die u wenst.

Vervolgens onderzoekt hij uw buik. Hierbij let hij met name op de elasticiteit en hoeveelhuid van uw buikhuid, de kwaliteit en kwantiteit van het weefsel. Daarna let hij op de stevigheid van uw buikspieren.Mede op basis hiervan kan hij samen met u kiezen voor de juiste operatietechniek.

Er worden foto’s gemaakt. Voor de spiegel krijgt u de gelegenheid om aan Dr van der Weij aan te geven wat uw wensen zijn aangaande uw behandelingsresultaat. Daarna informeert hij wat de ingreep inhoudt, welke anesthesie hij aanbeveelt en welke de mogelijke risico’s en complicaties zijn. Tenslotte zal hij u inlichten over de periode van herstel na een buikwandcorrectie en de kosten van de ingreep.

U moet voorbereid zijn om uw medische achtergrond met Dr van der weij te overleggen.Dit omvat informatie over eventuele medische aandoeningen, drugs allergieën, medische behandelingen die u heeft ondergaan zoals eerdere operaties inclusief eerdere ingrepen aangaande armen en medicijnen die u momenteel inneemt. Het is belangrijk tijdens uw consult volledige informatie te verstrekken.

Hoe moet ik mij voorbereiden op een buikwandcorrectie?

Indien u rookt, wordt u gevraagd om hier ruim voor de operatie mee te stoppen. Bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Aspirine kunnen leiden tot een verhoogde kans op bloedingen. Om dit te voorkomen wordt u gevraagd om hiermee ruim voor de operatie mee te stoppen.U krijgt van ons tijdens uw consult extra preoperatieve instructies mee. Hierin wordt aangegeven welke vitaminen Dr. van der Weij aanbeveelt in te nemen voorafgaand aan uw operatie. Voor een buikwandplastiek wordt u, afhankelijk van de gekozen techniek, één of twee dagen opgenomen. U moet ervoor zorgen dat iemand u naar huis kan brengen na de operatie

De dag van de operatie

Het doel van Dr van der Weij en zijn voltallige personeel is om uw operatiedag zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk voor te laten verlopen. De buikwandcorrectie wordt onder algehele aneathesie uitgevoerd. Voor een buikwandplastiek wordt u, afhankelijk van de gekozen techniek, één of twee dagen opgenomen.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Voorafgaand aan de operatie bespreekt dr Leo-Peter van der Weij nogmaals met u de operatieprocedure. Hij tekent dan conform het operatieplan uw buik af.
Hierboven ziet u een veel voorkomende operatietechniek. De incisie wordt horizontaal boven het schaambeen geplaatst. De huid wordt in het aangegeven gebied losgemaakt van de buikwand.
Om de buikwand te verstevigen, worden de uitgerekte rechte buikwandspieren in de middenlijn weer aan elkaar gehecht.De buikhuid wordt naar beneden getrokken waarna overtollige huid en vet wordt verwijderd. Er wordt een kleine incisie gemaakt om de navel op dezelfde positie terug te plaatsen.

De operatie wordt onder algehele anesthesie verricht. Over het algemeen wordt de insnede (incisie) horizontaal geplaatst, net boven het schaambeen. De lengte van de incisie hangt in grote mate af van de hoeveelheid huid die moet worden verwijderd. Dr van der Weij plaatst de incisie altijd zo dat deze onder de bikinilijn valt. Indien u ook een losse huid boven de navel hebt, zal hij een tweede incisie moeten plaatsen rondom de navel. Hij haalt de huid boven uw navel naar beneden en verwijdert overtollige huid. De positie van uw navel blijft onveranderd.

Na de ingreep laat Dr van der Weij drains onder de huid achter om het wondvocht af te voeren. Deze kunnen één of twee dagen na de ingreep verwijderd worden. Na de operatie, die ongeveer twee uur in beslag neemt, wordt de wond verzorgd met een smalle tape. Vervolgens krijgt u een speciaal voor u afgemeten korset aan.

Huid van de onderbuik dat striae bevat, kan ook worden verwijderd. Eventuele resterende striae kan enigszins afgevlakt en verbeterd zijn, maar u kunt geen dramatische verandering in het uiterlijk van de striae verwachten.

Zijn er variaties in de techniek voor een buikwandcorrectie?

Er zijn  variaties, zowel voor de plaats van de insnedes als de techniek zelf. In sommige gevallen kan het mogelijk zijn om een incisie rond de navel te voorkomen. Wanneer het de hoeveelheid losse huid minimaal is en het overtollige vet zich onder de navel bevind, is soms een korte horizontale incisie  alles wat nodig is. Deze procedure heet een gedeeltelijke, of “mini” buikwandcorrectie.

In sommige gevallen wordt de buikwandcorrectie gecombineerd met een liposuctie. Dr van der Weij zal met u vooraf  bespreken met welke specifieke methode hij bij u het meest optimale resultaat kan bereiken.

Het herstel

Na de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Speciaal daarvoor opgeleide verpleegkundigen verzorgen u daar. Als u goed wakker bent, controleert dr Van der Weij u. Daags na de operatie wordt u aangemoedigd om voor korte perioden uw bed te verlaten. U moet er dan wel voor zorgen niet te strekken of te buigen. Als de drains zijn verwijderd en u voelt zich goed, dan kunt u naar huis.

De dag erna, wordt u aangemoedigd om uit bed te komen voor korte wandelingen om de bloedcirculatie te bevorderen. Hoewel u misschien niet in staat bent om volledig rechtop te staan , is het het beste als u de eerste paar dagen niet te lang blijft zitten. Persen, buigen en tillen moeten worden vermeden, aangezien deze activiteiten kunnen leiden tot meer zwelling of zelfs bloeden. U zult enige tijd op uw rug moeten slapen met uw hoofdeinde iets verhoogd. Een kussen onder uw knieën kan voor extra comfort zorgen .

U krijgt  het advies om gedurende zes weken na de operatie een ondersteunend korset te dragen en in deze periode geen zware objecten te tillen of aan sporten te doen. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd. U maakt dan meteen een afspraak voor controle bij dr Leo-Peter van der Weij.

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten hervatten?

De tijd van herstel is sterk individueel bepaald. Afhankelijk van de omvang van uw buikwandcorrectie en uw algemene lichamelijke conditie, zou het mogelijk moeten zijn om terug te gaan naar niet inspannend werk ergens tussen anderhalf tot drie weken na de operatie. In veel gevallen kunt u na een zes weken de meeste van uw normale activiteiten hervatten.

U kunt nog een periode ongemak en zwelling ervaren, maar dergelijke gevoelens zijn normaal. Elke seksuele activiteit dient vermeden te worden voor een minimum van twee weken, en Dr van der Weij kan u eventueel adviseren om langer te wachten.

Risico’s

Enkele van de mogelijke complicaties die kunnen voorkomen zijn nabloeden, infectie en reacties op anesthesie. Weefselverlies langs gedeelten van de horizontale incisie kan voorkomen bij een zeer uitgebreide buikwandcorrectie. Deze complicatie, die de genezing vertraagd komt vaker voor bij patiënten die roken of  bij medische aandoeningen zoals diabetes. Na de operatie, kan er af en toe onder de huid vocht ophopen.  Het verwijderen van dit vocht is een pijnloos proces, maar kan vergt meerdere bezoeken aan de kliniek.

U kunt bepaalde risico’s helpen te verminderen door het advies en de instructies van Dr van der Weij op te volgen , zowel voor als na de operatie.

Nazorg

Onze zorg en relatie stopt niet na uw buikwandcorrectie. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr van der Weij of één van zijn medewerkers.

  Comment Section

  0 reacties op “Buikwandcorrectie

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.