Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Endoscopische Voorhoofdslift

Na verloop van de tijd kan er, door de effecten van veroudering, een laagstand van de wenkbrauwen ontstaan. Deze laagstand kan gepaard gaan met diepe frons- en/of voorhoofdsrimpels, wat u een boze en/of norse uitdrukking kan geven. Een endoscopische voorhoofdslift kan het voorhoofd en de wenkbrauwen liften, zodanig dat u er jonger en meer uitgerust uitziet.

Prijzen

Endoscopische voorhoofdslift€ 3.500
Endoscopische voorhoofdslift met Bovenoogleden€ 4.300
 Endoscopische voorhoofdslift met Boven en Onderoogleden€ 5.000
Meerprijs weefsellijm (Tissucol)€ 750

Is een endoscopische voorhoofdslift iets voor U?Kandidaten

U bent een goede kandidaat voor een endoscopische voorhoofdslift wanneer u

 • Laagstand van de wenkbrauwen die u een vermoeide en/of boze uitdrukking geeft,
 • Diepe horizontale rimpels in uw voorhoofd
 • Fronslijnen of rimpels tussen uw wenkbrauwen en soms over de bovenkant van uw neus

Combinatie

Een endoscopische voorhoofdslift wordt veelal gecombineerd met een

 • ooglidcorrectie,
 • face/ halslift
 • behandeling van fijne rimpels in het aangezicht of een
 • liposculpture van de onderkin.

De meeste mensen die een endoscopische voorhoofdslift overwegen, vinden hun gezichtskenmerken niet meer corresponderen met hoe ze zich voelen. Ze zoeken een oplossing om er weer frisser en minder vermoeid uit te zien.

Het is belangrijk te weten dat een voorhoofdslift hangende oogleden niet verhelpt. Vaak wordt daarom een endoscopische voorhoofdslift gecombineerd met een ooglidcorrectie. Er zijn meerdere factoren en elementen die uw uiterlijk bepalen zoals uw leeftijd, de vorm van uw gezicht, uw ogen en de hoogte van uw voorhoofd.

Het Consult

Bij de beoordeling van de stand van uw wenkbrauwen zal Dr. Van der Weij u onderzoeken. Tijdens dit onderzoek zal hij uw botstructuur, onderliggende huidstructuur, dikte van de huid, textuur, de elasticiteit en de omvang van de rimpels en plooien beoordelen. Deze informatie gebruikt hij om een persoonlijk chirurgische plan voor u op te stellen. In sommige gevallen kan hij u een aanvullende operatie aan uw oogleden aanraden, waardoor er een meer evenwichtig beeld van uw aangezicht ontstaat. Eventuele aanvullende procedures kunnen op hetzelfde moment plaatsvinden dat uw endoscopische voorhoofdslift wordt uitgevoerd.

Er worden tijdens het onderzoek foto’s gemaakt. Voor de spiegel krijgt u de gelegenheid om aan Dr. Van der Weij aan te geven wat uw wensen zijn aangaande uw aangezicht. Daarna informeert hij wat de ingreep inhoudt, welke anesthesie hij aanbeveelt en welke mogelijke risico’s en complicaties er zijn. Tenslotte zal hij u inlichten over de periode van herstel na een endoscopische voorhoofdslift en over de kosten van de ingreep.

 

De Voorbereiding

U moet voorbereid zijn om uw medische achtergrond met Dr. Van der Weij te overleggen. Dit omvat informatie over eventuele medische aandoeningen, drugs allergieën, medicijnen die u momenteel inneemt en medische behandelingen die u heeft ondergaan, zoals eerdere operaties in uw aangezicht. Het is belangrijk dat u tijdens uw consult volledige informatie verstrekt.

Indien u rookt, wordt u gevraagd om hier ruim voor de endoscopische voorhoofdslift mee te stoppen. Bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals Aspirine, kunnen leiden tot een verhoogde kans op bloedingen. U krijgt tijdens uw consult extra preoperatieve instructies van ons mee. Hierin wordt aangegeven welke vitaminen Dr. Van der Weij aanbeveelt in te nemen voorafgaand aan uw operatie.

De Operatie

tekening-endoscopische-voorhoofdsliftVoor de operatie bespreekt Dr. Van der Weij nogmaals de operatieprocedure met u door. Hij tekent dan uw voorhoofd en wenkbrauwen af conform het operatieplan. De operatie wordt onder algehele anesthesie uitgevoerd.
In tegenstelling tot de vroeger vaker toegepaste klassieke voorhoofdslifting – waarbij een insnede (incisie) werd gemaakt van oor tot oor – maakt Dr. Van der Weij bij een endoscopische voorhoofdslifting drie tot vijf kleine incisies in de behaarde hoofdhuid. Dr. van der Weij brengt een endoscoop (die een kleine camera bevat) via één van de incisies in.

Hij voert de endoscopische voorhoofdslift uit met gebruikmaking van het beeld op een monitor. Na de operatie, die afhankelijk van de gekozen procedure één tot anderhalf uur in beslag neemt, sluit hij de incisies. Hij legt geen verband aan. Door de kleine insnedes is de hersteltijd veel korter en is er in veel mindere mate sprake van littekenvorming. Bovendien kan Dr. van der Weij tijdens deze procedure de fronsspiertjes verwijderen, zodat de fronsrimpels op termijn zachter worden. Een endoscopische voorhoofdslift vindt meestal plaats met een opname van één dag. U kunt dus de volgende dag onder begeleiding weer naar huis. Het doel van Dr. Van der Weij en zijn voltallige personeel is om uw operatiedag zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te laten verlopen.

 De Nazorg en het Herstel

Na de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Speciaal daarvoor opgeleide verpleegkundigen verzorgen u daar. Als u goed wakker bent, controleert Dr. Van der Weij u. Enige zwelling en blauwe plekken kunnen voorkomen na de endoscopische voorhoofdslift. Door de eerste twee dagen na de ingreep het aangezicht te koelen en ‘s avonds in bed met een extra kussen hoger te liggen, kunt u het natuurlijke herstel hiervan bespoedigen. De zwelling is op de derde dag vaak maximaal. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd. U maakt dan meteen een afspraak voor controle bij Dr. Van der Weij.

De tijd van herstel is sterk individueel bepaald. De meeste patienten geven aan dat ze zich ongeveer drie weken na de ingreep weer normaal voelen. Na het verwijderen van de hechtingen, 10 tot 14 dagen na de ingreep, kan uw gezicht nog gevoelloos, gezwollen, gekneusd en stijf aanvoelen. De pijn na de operatie wordt gewoonlijk als zeer mild ervaren en is goed te onderdrukken met behulp van medicatie.

De Rustperiode

De meeste mensen die een endoscopische voorhoofdslift ondergaan nemen 10 tot 14 dagen vrij van hun werk. Dr. Van der Weij zal u adviseren om elke vorm van inspannende activiteit, inclusief het tillen van zware voorwerpen (boodschappen, dozen, maar ook kinderen) en sport te vermijden voor een periode van ten minste 3 tot 6 weken. Bovendien zal hij u waarschuwen voor blootstelling aan zonlicht voor de eerste aantal maanden na de operatie. Het gebruik van sunblock is hiervoor zeer aan te raden.

Tijdens het genezingsproces zal uw gezicht er een aantal weken vreemd uitzien. Naar mate de zwellingen en kneuzingen verdwijnen, krijgt u meer kijk op uw jeugdiger aangezicht. Omdat het genezingsproces geleidelijk aan gaat, zult u een aantal weken moeten wachten om een goed beeld te krijgen van uw “nieuwe look”. Kleine veranderingen kunnen nog optreden gedurende de maanden na uw endoscopische voorhoofdslift. De meeste patiënten zijn tevreden met het resultaat, vooral als hun verwachtingen realistisch zijn.

De Risico’s

In ervaren handen is het risico op complicaties zeer klein. Een endoscopische voorhoofdslift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Er bestaat kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, maar gelukkig komt dit bijna nooit voor. Een heel enkele keer kan er een ongelijke stand van de wenkbrauwen ontstaan. Meestal herstelt zich dit zich weer spontaan. Roken kan leiden tot een langzamer herstel en meer zichtbare littekens.

Onze zorg en relatie stopt niet na uw endoscopische voorhoofdslift. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr. Van der Weij of één van zijn medewerkers.

Het Resultaat

Foto's voor en na van een endoscopische voorhoofdslift door Dr Leo Peter van der Weij

  Comment Section

  0 reacties op “Endoscopische Voorhoofdslift

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.