Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Kapselcontractie

Het ontstaan van kapselcontractie hangt van een aantal factoren af:

  • De chirurg,
  • De techniek,
  • De prothese,
  • De manier van plaatsen en
  • De patiënt.

De Chirurg: Hoe zorgvuldiger de chirurg werkt, hoe kleiner het risico. Drains vormen een extra risico op een infectie. Een nabloeding of infectie kan leiden tot kapselcontractie.

De Techniek: Nieuwe operatietechnieken verkleinen de kans op een nabloeding sterk. Daarnaast geeft het spoelen van het operatiegebied met een speciale vloeistof minder kans op een infectie.

De Prothese: Het gebruik van een prothese met een ruw oppervlak geeft minder kans op kapselcontractie.

De manier van plaatsen: Recent onderzoek wijst uit dat de manier van plaatsen ook invloed heeft op de kans van kapselcontractie. Het plaatsen van het implantaat via de tepel en oksel geeft 5 tot 12 maal meer kans op kapselcontractie ten opzichte van plaatsing via de borstplooi.

De Patient: Als laatste is er de onbekende factor. Elk lichaam reageert anders op lichaamsvreemde elementen.

Samenvattend kan men de kans op kapselcontractie verminderen door:

  • Een zorgvuldige operatietechniek van de plastisch chirurg.
  • Geen drains
  • Spoelen van het operatieholte.
  • Getextureerde implantaten
  • Plaatsen van de prothese via de borstplooi.

Van groot belang: De kwaliteit van de prothese

U als client moet erop kunnen vertrouwen dat de producten die uw plastisch chirurg  u aanraad optimaal betrouwbaar zijn en voldoen aan de strengste veiligheids- en gebruikseisen.
De enige juiste basis van betrouwbare producten is wetenschappelijk bewijs dat dit specifiek product veilig is. En dat het onderzoek onder een zodanig grote groep patiënten is uitgevoerd dat er uitslagen uit af te leiden zijn die ‘klinisch relevant’ te noemen zijn. Dit betekent dat ze wetenschappelijk bewezen betrouwbaarheid geven voor de veiligheid van onze patiënten.

Beperkt aantal goede implantaten

Inmiddels heeft dr van der Weij bij duizenden vrouwen borstvergrotende operaties uitgevoerd. Dr van der Weij gaat uit van de hoogste veiligheidseisen voor siliconen implantaten en het is nooit een probleem gebleken om bij de keuze voor de prothese precies aan te sluiten bij de wensen

die iedere vrouw heeft. Er zijn een beperkt aantal goede implantaten op de markt met een verschillende vorm en inhoud en een ander oppervlak. Dit betekent dat het mogelijk is om voor iedere vrouw de optimale prothese te kiezen.

Kwaliteit en garantie van de prothese

De vraag of er garantie gegeven kan worden op de levensduur van de implantaten is moeilijk te beantwoorden, omdat er verschillende kwaliteiten prothesen op de markt zijn met ieder een eigen levensduur. Veiligheid begint met onderzoek.

Als er van een implantaat geen resultaten op de lange termijn aangetoond kunnen worden kan er over de prothese geen uitspraak betreffende kwaliteit en duurzaamheid gedaan worden.

Protheses kunnen niet zomaar onderling met elkaar vergeleken worden. Pas op bij uitspraken als: “Deze prothese is net zo goed als…“ Zolang dit niet is aangetoond, heeft een dergelijke uitspraak geen waarde. Zolang er geen keurmerk in Nederland aanwezig is voor borstprothesen is mijn advies op af te gaan op de voorwaarden van de Amerikaanse FDA. Op dit moment zijn er twee typen implantaten die zijn goedgekeurd door de FDA, dit zijn Mentor en Natrelle implantaten.

Over het algemeen kan gesteld worden dat kwalitatief goede implantaten in opzet bedoeld zijn voor levenslange implantatie. De fabrikant kan dit evenwel niet garanderen tenzij er onderzoek naar gedaan is.

Resultaten behaald in het verleden geven hier dus wel garantie voor de toekomst.

[tagline_box link=”drleopetervanderweij.nl/borst/wisselimplantaten/” button=”Naar Wissel Implantaten” title=”Indien u last heeft van kapselcontractie lees dan verder het stuk over wissel van implantaten”][/tagline_box]

 

Comment Section

0 reacties op “Kapselcontractie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.