Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Liposuctie

Liposuctie

Liposculpture bij Dr Leo Peter van der Weij

Een liposuctie is de aangewezen behandeling voor vrouwen en mannen die weliswaar op streefgewicht zijn, maar die desondanks ongewenste, vaak hormonaal bepaalde, vetdepots hebben die niet gevoelig zijn voor dieet en lichaamsbeweging.

Liposuctie is een chirurgische ingreep met diverse kenmerken. Zo kunnen liposuctie prijzen per persoon verschillend zijn. De ingreep heeft de afgelopen jaren een groot aantal verfijningen ondergaan die er allen aan hebben bijgedragen met meer precieze resultaten en snellere hersteltijden te kunnen komen. Hoewel er geen type liposuctie is die een dieet of lichaamsbeweging kan vervangen, kan liposuctie wel die hardnekkige gebieden van ongewenst vet behandelen die niet reageren op de normale methoden van gewichtsverlies en zo de contouren van uw lichaam verbeteren. Liposuctie is dus geen behandeling voor overgewicht en cellulitis. In principe kan liposuctie op elke leeftijd plaatsvinden. Het biedt echter de beste resultaten als de huid nog elastisch is. De huid wordt doorgaans minder elastisch naarmate iemand ouder wordt, één of meerdere zwangerschappen heeft gehad of ten gevolge van gewichtsverlies. In dat geval kan een combinatie van liposculpture met een huidreductieplastiek (bijvoorbeeld een buikwandplastiek) een beter resultaat geven.

Ben ik een goede kandidaat voor een liposuctie en welke prijzen betaal ik voor liposuctie?

Een liposuctie is een geschikte procedure voor mensen die op hun streefgewicht en:

 • Gebieden van vetophopingen hebben die niet in verhouding staan met de rest van hun lichaam en niet weggaan met een dieet en/of lichaamsbeweging – het zogenaamde “dieet resistente vet”
 • Gebieden van vetophopingen hebben en een goede elastische huid

Welke prijzen u voor liposuctie betaalt, is afhankelijk van de aard en omvang van de ingreep. De medewerkers van de kliniek vertellen u hier graag meer over.

Uw persoonlijk consult

Niet iedereen is een goede kandidaat voor een liposculpture. Sommige mensen moeten eerst afvallen met een dieet en/of extra lichaamsbeweging voordat ze in aanmerking komen voor behandeling. Ook een aantal medische problemen kunnen een belemmering zijn om deze ingreep te ondergaan, omdat de risico’s dan te groot zijn. Patiënten met hart-, long-of vaatziekten en diabetes lopen een groter risico.

Bij mannen wordt liposculpture vaak toegepast bij vetophoping onder de kin, bepaalde gebieden op hun buik, de zo genaamde “love handles” en bij gynaecomastie (borstvorming). Genetisch gezien hebben vrouwen meer locaties waar vetdepots ontstaan zoals de buik, heupen, billen, borst, dijen, armen en knieën. Deze gebieden houden vetdepots hardnekkig vast, zijn ongevoelig voor dieet en lichaamsbeweging en uitermate geschikt voor liposculpture.

Tijdens het consult worden alle zaken besproken die verband houden met het toekomstige voorkomen van figuur. Een uitgebreid consult helpt Dr. Van der Weij om uw wensen en verwachtingen te begrijpen en te bepalen of zij redelijkerwijs kunnen worden bereikt. Ook worden de liposuctie prijzen met u besproken.

Patiënten met cellulitis, of dimpling van de huid als gevolg van onderliggende huidstrengen en vetkussentjes moeten zich ervan bewust zijn dat liposculpture hier geen oplossing voor is. Zij kunnen beter een andere behandeling overwegen.

Hoe zal Dr. Van der Weij mij beoordelen voorafgaand aan een liposuctie?

Tijdens uw consult luistert Dr. van der Weij naar de verwachtingen die u hebt betreffende de ingreep. Hij geeft antwoord op al uw vragen. Of dat nu de ingreep zelf betreft of bijvoorbeeld de liposuctie prijzen. En u mag ervan uitgaan dat hij u helpt met het maken van een goed geïnformeerde beslissing, die leidt tot de verbetering die u wenst. Dr. Van der Weij zal uw medische geschiedenis afnemen en uw gewenste behandelzones verder onderzoeken. Tijdens dit onderzoek zal hij uw ongewenste vetdepots bekijken en let daarbij op de locatie ervan, de hoeveelheid vetweefsel en de elasticiteit van de huid. Deze informatie gebruikt hij om een persoonlijk chirurgische plan voor u op te stellen. Daarnaast worden er tijdens het onderzoek foto’s gemaakt.

Voor de spiegel krijgt u de gelegenheid om aan Dr. van der Weij aan te geven wat uw wensen zijn aangaande uw liposuctie. Daarna informeert hij wat de ingreep inhoudt, welke anesthesie hij aanbeveelt en welke de mogelijke risico’s en complicaties zijn. Tenslotte zal hij u inlichten over de periode van herstel na een liposuctie en de prijzen van liposuctie. De operatie kan onder lokale of sedatie anesthesie plaatsvinden. Dr. Van der Weij zal u het verschil uitleggen.

U moet voorbereid zijn om uw medische achtergrond met Dr. van der Weij te overleggen. Dit omvat informatie over eventuele medische aandoeningen, drugs allergieën, medische behandelingen die u heeft ondergaan, zoals eerdere operaties in het te behandelen gebied, en medicijnen die u momenteel inneemt. Dr. Van der Weij zal willen weten of u allergieën heeft, vooral als ze invloed hebben op uw behandeling. Het is belangrijk dat u tijdens uw consult volledige informatie verstrekt.

Hoe moet ik mij voorbereiden op een liposuctie?

Indien u rookt, wordt u gevraagd hier ruim voor de operatie mee te stoppen. Bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals Aspirine, kunnen leiden tot een verhoogde kans op bloedingen. U krijgt van ons tijdens uw consult extra preoperatieve instructies mee. Hierin wordt aangegeven welke vitaminen Dr. Van der Weij aanbeveelt in te nemen voorafgaand aan uw operatie.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Een liposuctie wordt meestal uitgevoerd op een poliklinische basis. Dit wil zeggen dat u dezelfde dag weer naar huis mag, meestal een aantal uren na de operatie. Als dit het geval is, moet u ervoor zorgen dat iemand u naar huis kan brengen na de operatie. Het doel van Dr. Van der Weij en zijn voltallige personeel is om uw operatiedag zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk voor te laten verlopen. De ingreep gebeurt onder plaatselijke of algehele anesthesie en vergt afhankelijk van de uitgebreidheid ervan één tot twee uur.

Techniek liposculture bij Dr van der WeijEen liposculpture is een dagbehandeling. Dezelfde dag, meestal een aantal uren na de ingreep, mag u onder begeleiding weer naar huis. Voor de operatie wordt de procedure nog een keer met u doorgenomen. De te behandelen locaties worden conform het operatieplan afgetekend.

Dr. van der Weij maakt gebruik van de Tumecent methode: Via een of meerdere kleine insneden (incisies) van ongeveer vijf millimeter wordt een vloeistof (tumesent) in om het vetweefsel gespoten om dit vloeibaar te maken. Daarna kan overtollige vet met fijne zuignaalden afgezogen worden zodanig dat de lichaamscontouren weer normaal, proportioneel en fraai zijn. Na de operatie krijgt u een speciaal afgemeten elastische broek of band om.

Het herstel

Na de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Speciaal daarvoor opgeleide verpleegkundigen verzorgen u daar. Als u goed wakker bent, controleert Dr. van der Weij u en kunt u meestal een aantal uren na de behandeling weer naar huis. De elastische broek of band moet u afhankelijk van de behandelde locatie gedurende één tot zes weken dragen.

Na de ingreep kunt u in meer of mindere mate zwellingen en bloeduitstortingen krijgen. Deze verdwijnen geleidelijk in de loop van enkele weken. Het is goed om zo snel mogelijk na de ingreep weer actief te bewegen, dat bevordert herstel. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd. De herstelperiode voor een gemiddelde liposculpture ligt tussen de drie en vier weken. Indien er een groter gebied is behandeld, moet gerekend worden op 6 weken.

Risico’s

Zoals met alle operaties is ook een liposculpture niet zonder risico. Complicaties als gevolg van anesthesie kunnen voorkomen. Als u gezond bent, geen overgewicht heeft en niet rookt heeft u een verlaagd risico op complicaties. De elasticiteit van de huid bepaalt mede het eindresultaat. Een slappe huid kan zich minder goed aanpassen aan het volumeverlies en er kunnen kleine vouwen ontstaan. Bij sommige patiënten komt pigmentverandering of een verminderd gevoel van de huid voor. Dit is meestal tijdelijk. De littekens zijn klein en genezen meestal onopvallend.

Nazorg

Onze zorg en relatie stopt niet na uw buikwandcorrectie. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr. Van der Weij of één van zijn medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de behandeling en prijzen van liposuctie.

  Comment Section

  0 reacties op “Liposuctie

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.