Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Schaamlipcorrectie

schaamlipcorrectie-van-der-weij

Sommige vrouwen hebben het probleem dat de binnenste kleine schaamlippen groter zijn. Dit kan om diverse redenen lastig en vervelend zijn. Een Schaamlipverkleiningen wordt verricht om esthetische, maar ook om praktische redenen. Zo kan men bijvoorbeeld last hebben bij sexuele gemeenschap, het fietsen of het dragen van strakke jeans.

Ben ik een goede kandidaat voor een Schaamlipcorrectie?

Bij Dr van der Weij moet u minimaal de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt om in aanmerking te komen voor een schaamlipcorrectie. U kunt een goede kandidaat voor een schaamlipcorrectie zijn indien u voldoet aan één of meer van de volgende voorwaarden:

 

  • Uw kleine schaamlippen zijn abnormaal vergroot (binnenste schaamlippen) of grote schaamlippen (buitenste schaamlippen)
  • U wilt het fysieke ongemak verlichten wat veroorzaakt wordt door vergrote schaamlippen
  • U wilt een meer natuurlijke uitstraling van de schaamlippen hebben, een esthetische correctie, waardoor de verbetering van zelfbeeld en zelfvertrouwen vergroot kan woorden.
  • Your Content Goes Here

 

Uw persoonlijk consult

Wij zijn ons ervan bewust dat het niet voor iedereen een even makkelijk onderwerp is om te bespreken. Wij houden daar rekening mee. Tijdens het consult zal er naast Dr van der Weij een assistente aanwezig zijn. U kunt zelf aangeven of u hier wel of niet behoefte aan heeft.

Het is het belangrijk stil te staan bij uw wensen en verwachtingen aangaande de correctie. Een uitgebreid consult helpt Dr van der Weij om uw wensen en verwachtingen te begrijpen en te bepalen of zij redelijkerwijs kunnen worden bereikt.

Hoe zal Dr van der Weij mij beoordelen voorafgaand aan een schaamlipcorrectie?

Dr van der Weij heeft veel ervaring met deze procedure. Dit zal helpen om uw verwachtingen te begrijpen en te bepalen of zij redelijkerwijs kunnen worden bereikt.

Met een spiegel krijgt u de gelegenheid om met Dr Leo Peter van der Weij te overleggen wat uw wensen zijn ten aanzien van uw schaamlipcorrectie. Op basis van al deze besproken gegevens kan een goede keuze worden gemaakt hoe de ingreep het best kan worden uitgevoerd en welke operatietechniek daarbij het meest effectief is.

Daarna informeert hij u over wat de ingreep inhoudt, welke anesthesie hij aanbeveelt en welke de mogelijke risico’s en complicaties zijn. Tenslotte zal hij u inlichten over de periode van herstel na een schaamlipcorrectie en de kosten van de ingreep.

U moet voorbereid zijn om uw medische achtergrond met Dr van der Weij te overleggen. Dit omvat informatie over uw medische voorgeschiedenis en chirurgische ingrepen die u heeft ondergaan. Het is belangrijk tijdens uw consult volledige informatie te verstrekken.

Hoe moet ik mij voorbereiden op een schaamlipcorrectie?

Indien u rookt, wordt u gevraagd om hier ruim voor de operatie mee te stoppen. Bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Aspirine kunnen leiden tot een verhoogde kans op bloedingen. U krijgt van ons tijdens uw consult extra preoperatieve instructies mee. Hierin wordt aangegeven welke vitaminen Dr. van der Weij aanbeveelt in te nemen voorafgaand aan uw operatie.

Een schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd op een poliklinische basis. Dit wil zeggen dat u dezelfde dag weer naar huis mag, meestal een aantal uren na de operatie. Als dit het geval is, moet u ervoor zorgen dat iemand u naar huis kan brengen na de operatie.

De dag van de operatie

Het doel van Dr van der Weij en zijn voltallige personeel is om uw operatiedag zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk voor te laten verlopen. Een schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd op een poliklinische basis. Dit wil zeggen dat u dezelfde dag onder begeleiding weer naar huis mag, meestal een aantal uren na de operatie

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Voorafgaand aan de behandeling tekent Dr van der Weij met een stift het overschot en te verwijderen deel van uw schaamlippen af. De operatie neemt ongeveer een half uur tot drie kwartier in beslag.

Een schaamlipcorrectie wordt meestal onder locale verdoving uitgevoerd. Bij een behandeling onder locale anesthesie krijgt u een aantal prikjes in u schaamlippen zodat uw schaamlippen verdoofd zullen aanvoelen.

Tijdens de behandeling wordt het afgetekende overschot van uw schaamlippen weggenomen en worden de bloedvaatjes dichtgebrand. Vervolgens wordt de wond gehecht met zelfoplosbare hechtingen.

U moet zich ervan bewust zijn dat u volledig wakker bent tijdens de ingreep onder locale verdoving, tijdens een behandeling onder algehele anesthesie slaapt u tijdens de operatie. De prijs voor een schaamlipcorrectie ligt wel hoger en kunt u bespreken tijdens het consult.

Het herstel

Na iedere ingreep is het geopereerde gebied gezwollen, blauw en gevoelig. Over het algemeen herstellen de schaamlippen snel. U krijgt postoperatieve instructies mee naar huis. In deze instructies staat onder andere wat te doen bij een schrijnend gevoel aan de wond, wanneer u weer in bad mag, hoe u zich moet verschonen naar een toiletbezoek.

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten hervatten?

De tijd van herstel is individueel bepaald. Bij een goede algemene lichamelijke conditie, zou het mogelijk moeten zijn om terug te gaan naar niet-inspannend werk een week na de operatie. In veel gevallen kunt u na een zes weken de meeste van uw normale activiteiten hervatten.

U kunt nog een periode ongemak en zwelling ervaren, maar dergelijke gevoelens zijn normaal. Elke seksuele activiteit dient vermeden te worden voor een minimum van zes weken, en Dr van der Weij kan u eventueel adviseren om langer te wachten.

Risico’s

Elk jaar ondergaan vele vrouwen met succes een schaamlipcorrectie bij Dr van der Weij, maar desondanks zult u naast de voordelen ook op de hoogte moeten zijn van de risico’s. Risico’s en mogelijke complicaties ten aanzien van uw operatie kunt u het beste op persoonlijk basis bespreken met Dr. van der Weij en of zijn consulente.

Net als bij elke andere operatie kunnen zich bij een schaamlipcorrectie complicaties voordoen. Een wond kan nabloeden, of er kan een infectie optreden. De kans op complicaties is dus wel aanwezig, maar wel klein.

Nazorg

Onze zorg en relatie stopt niet na uw schaamlipcorrectie. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr van der Weij of één van zijn medewerkers.