Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Borstvergroting

Een borstvergroting geeft u als vrouw de mogelijkheid om uw wens om mooiere borsten te hebben werkelijk te laten worden. Iedere vrouw heeft haar eigen redenen om een borstvergroting te wensen.

De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

* Geen aanleg van uw borsten al vanaf uw pubertijd,
* Uw borsten hebben na zwangerschap en/of borstvoeding aan volume  verloren of
* Uw borsten zijn gaan hangen door bijvoorbeeld gewichtsafname of familiaire aanleg.

Een borstvergroting kan u als vrouw een meer proportionele vorm aan uw lichaam geven en daardoor ook uw zelfvertrouwen herstellen.

Wanneer bent u een goede kandidaat voor een borstvergroting?

Bij de ene vrouw zijn de borsten te klein gebleven in verhouding tot de rest van het lichaam. Bij de ander is het borstweefsel slapper geworden na de zwangerschap of als gevolg van leeftijd. Ook komt het voor dat de borsten van ongelijke grootte zijn. Een borstimplantaat kan dan uitkomst bieden om u wél de gewenste grootte of vorm te geven. Er is geen duidelijke leeftijdsgroep aan te geven voor een borstvergrotende operatie, maar de ingreep zal nooit worden uitgevoerd voor het achttiende levensjaar. Het is belangrijk dat u de borstvergrotende operatie zelf wilt. Het moet geen wens zijn van mensen in uw omgeving.

Prijzen borstvergroting

borstvergroting prijzen van dr van derweij

Een borstvergroting wordt veelal gecombineerd met een

  • Borstlift
  • Tepelcorrectie
  • Buikwandcorrectie (Mommy Makeover)
  • Liposculpture

Welk type borstimplantaten kunnen worden gebruikt voor een borstvergroting?

Elk merk implantaat heeft weer een verschillende vorm en inhoud en een ander oppervlak. De vorm en grootte van de aan u aanbevolen borstimplantaten worden mede bepaald door het doel van de borstversteviging, uw opgemeten verhoudingen en uw bestaande borstweefsel. Daarnaast spelen de voorkeur en ervaring van de plastisch chirurg met een type prothese, ook een rol.

De borstprothesen waar Dr. van der Weij dankbaar gebruik van maakt bevatten een cohesieve gel en een solide dubbel lumen omhulsel met geruwde buitenste schil. Het is prettig als u voor uw consult op de hoogte bent van alle mogelijkheden rondom de borstimplantaten. Dan kunt u samen met Dr. van der Weij bepalen naar welk implantaat de voorkeur uitgaat. Laat de grootte, type en vorm van uw prothese niet alleen over aan uw chirurg, want dan kunt u na de ingreep wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan. Neemt u ook de prijzen van de borstvergroting, afhankelijk van het soort implantaten, mee in uw overweging.


Prothese onder de klier of Dual-Plane plaatsen?


Individuele factoren en persoonlijke wensen bepalen de geschikte implantaatgrootte, de locatie van de incisie en de vraag of het implantaat boven of onder of half onder spier (dual plane) borstspier geplaatst wordt of onder de fascie van de spier (subfaciaal) . Tijdens het consult wordt de pinch test gedaan. Deze laat zien of er genoeg bedekking is van uw eigen weefsel aan de bovenkant van het implantaat. Bij genoeg bedekking heeft u minder kans de bovenrand van het implantaat te zien. Indien er genoeg bedekking is kan het implantaat onder de klier, op de spier geplaatst worden. Bij een lage pinch-test en dus te weinig bedekking wordt de prothese gedeeltelijk onder de spier (Dual-Plane) of geheel onder de spier geplaatst.


Dr van der Weij gebruikt geen drains

Na de operatie, die ongeveer één uur in beslag neemt, worden uw borsten verzorgd met een smalle tape. Door de innovatieve en zorgvuldige operatietechniek van dr Leo-Peter van der Weij heeft u na de ingreep geen drains (slangetjes die na een operatie vaak worden achtergelaten om het overtollige wondvocht af te voeren) of drukverband nodig. Dezelfde dag kunt u met alleen een sportbeha naar huis toe.


 

De Nazorg en het Herstel

Er kan een stuwend of strak gevoel optreden in de borsten. Tevens kan een branderig gevoel in de tepels aanwezig zijn. Daarnaast kunnen de borsten en tepels enige tijd gevoelloos zijn. De ene borst kan wat meer gezwollen zijn dan de andere. Ook kan de ene borst wat meer pijn doen dan de andere. De zwelling die optreedt, verdwijnt meestal binnen een maand.
Het kan voorkomen dat in de borsten een soort knisperen te voelen en te horen is. Dit komt doordat er een open verbinding is geweest tussen de holte waar de prothese geplaatst is en de buitenlucht. Dit veroorzaakt lucht in de holte van de prothese. Deze lucht verdwijnt vanzelf.
Het is aan te raden een stevige, naadloze (sport)beha te dragen, met voor- of achtersluiting, in een maat die u aanbevolen is. Deze dient u ongeveer zes weken continu (dag en nacht) te dragen. Gelieve uw armen in deze periode niet boven uw hoofd reiken. De hechtingen worden na een week verwijderd.


De Rustperiode

Hoewel het soms enkele dagen duurt voordat u uw normale activiteiten na uw borstvergroting weer kunt hervatten, is het van belang voor uw herstel dat u blijft bewegen. Iedereen herstelt op een andere manier, maar na een borstvergroting is het vaak mogelijk om terug te keren naar het werk binnen een paar dagen of een week, afhankelijk van de aard van de activiteiten die nodig zijn op uw werk. Fysieke activiteit in de vorm van inspannende activiteit, het tillen van zware voorwerpen (boodschappen, dozen, maar ook kinderen) en sport dient vermeden te worden voor tenminste 6 paar weken na de operatie.


 

De Risico’s

Elk jaar ondergaan vele duizenden vrouwen met succes een borstvergroting, maar desondanks zult u naast de voordelen ook op de hoogte moeten zijn van de risico’s.

Risico’s en mogelijke complicaties ten aanzien van uw operatie kunt u het beste op persoonlijk basis bespreken met Dr. Van der Weij en of zijn consulte. Net als bij elke andere operatie kunnen zich bij een borstvergroting complicaties voordoen. Een wond kan nabloeden, of er kan een infectie optreden. In zeldzame gevallen wordt een prothese uitgestoten. De kans op complicaties is dus wel aanwezig, maar is klein. De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en dik worden. Een gestoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken.

kapselcontractie

Het lichaam vormt om elke ingebrachte prothese een bindweefsellaagje. Dit laagje wordt ook wel kapsel genoemd. Soms trekt het kapsel zich samen waardoor de borsten hard en onnatuurlijk rond worden. Het is onmogelijk te voorspellen bij wie dit gebeurt. Het komt wel voor dat er een verschil in kapselvorming is tussen twee borsten van dezelfde patiënt. Deze complicatie wordt veel onderzocht, maar er is nog geen oorzaak of behandeling voor gevonden. Wel wordt steeds meer gebruik gemaakt van prothesen met een ruwe buitenkant, waarbij overmatige kapselvorming minder lijkt voor te komen. In zeldzame gevallen gaat een prothese kapot. Borstimplantaten zijn niet altijd voor levenslange implantatie. De levensduur is afhankelijk van het type implantaat. Er kan een scheurtje ontstaan door de implantatieduur, als gevolg van een trauma, of spontaan zonder duidelijke oorzaak. Een chirurgische ingreep zal nodig zijn om de implantaten te verwijderen en indien gewenst te vervangen. Verder zijn er de normale risico’s van een narcose. Deze risico’s zijn niet groter of kleiner dan bij een andere ingreep. De anesthesist bespreekt dit met u.

testdivider

Het Resultaat