Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

De omgekeerde wereld van een schaamlipverkleining

De omgekeerde wereld van een schaamlipverkleining

De omgekeerde wereld

Aegyo Sal heet het in het Koreaans: lachende ogen. Het doet zich voor bij iedereen die lacht, kijk maar in de spiegel. Als we lachen, wordt de huid direct onder onze ogen een stukje omhoog geduwd. Dit ziet er heel leuk uit en geeft het gezicht een jeugdige aanblik. Bij iedereen die lacht? Neem niet bij iedereen.

Bij Aziatische mensen niet, want bij hen is de huid juist strak, en met name de huid direct rondom de ogen. En vooral Koreaanse vrouwen blijken dat de laatste tijd maar niets te vinden. Die vinden het juist mooi als ze wallen onder de ogen hebben. Het is daar plotseling een trend geworden om die wallen kunstmatig te creëren. Met fillers bijvoorbeeld, maar ook wel met lichaamseigen vet dat uit de heupen of billen wordt gehaald. Een kleine ingreep is het slechts, en dan heeft zo’n vrouw ineens tot haar volle tevredenheid wallen onder haar ogen. Dezelfde soort wallen waarvan westerse vrouwen (en ook mannen trouwens) zo verschrikkelijk balen, omdat ze vinden dat ze er met die wallen oud en vermoeid uitzien. Alsof ze een halve nacht hebben doorgezakt. Feestje gehad? Nee dus, gewoon wallen. En hier in de westerse wereld gaan we juist naar de plastisch chirurg om ze te laten weghalen. Dat kan overigens prima hoor. Het is een ingreep waarvoor ik relatief vaak word geconsulteerd, en eentje die altijd na een korte herstelperiode een mooi resultaat oplevert. Het gezicht ziet er ineens weer jaren jonger uit.

Een schaamlipvergroting?

De vraag om wallen te creëren heeft mij nog nooit bereikt. Hetzelfde geldt voor een andere vraag die de laatste tijd ineens populair lijkt te worden, en dan niet in Azië, maar hier: schaamlipvergroting. Wellicht knippert u even met uw ogen als het voor het eerst is dat u dit woord leest. Dat deed ik ook. Schaamlipvergroting? Na jarenlang gegiebel over het verkleinen van schaamlippen is deze behandeling nu meer open bespreekbaar geworden. Een volwassen onderwerp binnen mijn praktijk geworden.  Een schaamlipverkleining kan echt van waarde zijn. De kleine schaamlippen steken dan uit buiten de grote en dit kan pijn of ongemak veroorzaken bij dagelijkse bezigheden als fietsen, maar ook tijdens het vrijen.

Bekijk hier een Nieuwsitem van AT5 onlangs opgenomen in augustus 2013

Schaamlipvergroting is echter een ander verhaal. Het kwam een jaar of vijf geleden naar buiten als nieuwsfeit vanuit Rwanda. De werkwijze die er in dat land voor werd gehanteerd was cru: de meisjes gebruikten een pasta van onkruiden die overal in het land voorkomen. Inmiddels heeft het begrip ook onze contreien bereikt. Met een meer geavanceerde techniek gelukkig – injecties met fillers of lichaamseigen vet – maar even opvallend na de aandacht die schaamlipverkleining de