Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Droomvrouw voor een plastisch chirurg

Droomvrouw voor een plastisch chirurg

U kent vast wel dat grapje over het verschil tussen mannen en vrouwen in de liefde. Als een man de vrouw van zijn dromen tegenkomt, trouwt hij met haar en hoopt hij dat ze nooit meer zal veranderen. En als een vrouw de man van haar dromen tegenkomt, trouwt ze met hem en verandert ze hem gaandeweg in het beeld van hem dat ze bij de eerste kennismaking voor ogen had.

Een complete makeover

Hoeveel waarheid erin schuilt, mag iedereen voor zichzelf bepalen, maar het grapje gaat in ieder geval niet op voor David Matlock. Deze Amerikaanse collega van me heeft een heel bijzondere opvatting van hoe zijn werk eruit hoort te zien. In 2007 kreeg hij cliënte Veronica in zijn kliniek.

Ze was twintig kilo te zwaar en verlangde van Matlock een vaginacorrectie. Maar Matlock zag veel meer mogelijkheden in deze vrouw en stelde haar een complete makeover voor. Bij iedere vraag die hij haar stelde over behandelingen die hij bij haar wilde uitvoeren, zei ze “ja” en toen hij haar uiteindelijk ten huwelijk vroeg, was dit wonderbaarlijk genoeg ook haar antwoord.

Plastic surgeon creates his perfect wife

Over het paar circuleert momenteel een filmpje op internet dat erg veel bekeken wordt (http://newsone.com/2706482/david-matlock-veronica-matlock/). Veelzeggend heeft het de titel meegekregen Plastic surgeon creates his perfect wife.

Die titel roept een beetje herinneringen op aan Et Dieu crea la femme, de film die Brigitte Bardot beroemd maakte. Maar een vergelijking met Ken en Barbie dringt zich ook op, omdat we in hetzelfde filmpje zien hoe Matlock ook zichzelf rigoureus onder handen neemt om een “perfect” lijf te krijgen.

 Beperkt houdbaar van Sunny Bergman

We herkennen in David Matlock de plastisch chirurg die in de documentaire Beperkt houdbaar (2007) tegen maakster Sunny Bergman zei: “You need the full works my dear”. Met andere woorden: “Jij moet van top tot teen verbouwd worden”. En hij somt ook nog keurig op welke behandelingen hij daar precies mee bedoelt. Sunny Bergman was zichtbaar aangeslagen door deze bevinding en verliet Matlock’s kliniek vol onzekerheden en frustratie om de terugreis naar Nederland te aanvaarden. Gelukkig trof ze daar een echtgenoot die haar troostte en die haar vertelde dat hij haar helemaal okee vindt. Ook die scène is in Beperkt houdbaar te zien.

En hoewel ik geen oordeel vel over David Matlock en zijn Veronica, sprak die sleutelscène uit de verrassende en soms pijnlijk eerlijke documentaire van Sunny Bergman (nog terug te zien via: http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/b/Beperkt-Houdbaar.html) me toch meer tot de verbeelding.

Uiterlijke schoonheid mag dan beperkt houdbaar zijn, liefde kan een leven lang meegaan. En dat betekent ook dat je met het klimmen der jaren, ondanks de veranderende fysieke eigenschappen, in de ander diegene kunt blijven herkennen die je bij de eerste aanblik zo overdonderde. Plastische chirurgie kan daarop hooguit een toevoeging zijn, maar het is geen vervanging.

 

Comment Section

0 reacties op “Droomvrouw voor een plastisch chirurg

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.