Heeft u nog vragen?
Stel uw vraag

Page content

Facelift

Facelift | MACS-lift | S-lift

facelift

 

Overweegt u een facelift? Dan is het fijn eerst alle informatie te verzamelen die er is. Wij helpen u graag hiermee: Uw aangezicht en hals vertonen meestal de eerste tekenen van veroudering. De huidelasticiteit neemt in verloop van tijd af en de huid van uw wangen en later ook uw halsregio wordt zichtbaar slapper. Een facelift kan de gladheid en contouren van uw gezicht, kaak en hals terugbrengen naar de oude positie van vroeger, zodat u er weer jonger uitziet. Bent u benieuwd naar de prijzen van een facelift? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen u er graag meer over.

Prijzen facelift verschillen per type operatie

Afhankelijk van uw wensen en uitgangssituatie wordt bekeken welke lifting voor u het meest geschikt is.

  • Bij een S-lift (ook wel minilift genoemd) wordt via een S-vormige insnede de huid van de wang gelift.
  • Bij een MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension lift) wordt via dezelfde insnede de huid van de wang samen met het onderliggende steunweefsel gelift.
  • Bij een face-/halslift wordt via een verlengde insnede tevens een lifting van de halshuid uitgevoerd.

De verschillende ingrepen verschillen daarnaast in de prijzen. Facelift-operaties zijn een vrij grote investering, welke u dient mee te nemen in uw overweging de operatie wel of niet uit te laten voeren.

Verschil tussen s-lift macs-lift en Facelift bij Dr Leo Peter van der Weij

 

Is een face-/halslift de juiste behandeling voor mij?

De meeste mensen die een facelift overwegen, vinden hun gezichtskenmerken niet meer corresponderen met hoe ze zich voelen. Ze zoeken een oplossing om er weer frisser en jonger en energieker uit te zien. Het is belangrijk te weten dat een facelift rimpels van het voorhoofd of rondom de ogen niet verhelpt. Vaak wordt daarom een combinatie gezocht met een ooglidcorrectie, endoscopische voorhoofdslift, behandeling van fijne rimpels met OBAGI of liposculpture van de onderkin.

Uw persoonlijk consult

Tijdens het consult worden alle zaken besproken die verband houden met het toekomstige voorkomen van uw aangezicht. Zo zal ook besproken worden wat u aan de conditie van uw huid kunt doen en of u uw eventuele facelift zou willen combineren met een andere behandeling zoals een ooglidcorrectie of botoxbehandeling. In een uitgebreid consult helpt Dr. Van der Weij uw wensen en verwachtingen te begrijpen en te bepalen of zij redelijkerwijs kunnen worden bereikt. Ook worden de prijzen van een facelift met u besproken.

Hoe wordt beoordeeld of ik een goede kandidaat ben voor een face-/halslift?

Tijdens uw consult luistert Dr. Van der Weij naar de verwachtingen die u heeft betreffende de ingreep. Hij geeft antwoord op al uw vragen. En u mag ervan uitgaan dat hij u helpt met het maken van een goed geïnformeerde beslissing, die leidt tot de verbetering die u wenst. Dr. Van der Weij zal uw medische geschiedenis afnemen en uw aangezicht verder onderzoeken.
Tijdens dit onderzoek zal hij uw botstructuur, onderliggende huidstructuur, de dikte van de huid, textuur, de elasticiteit en de omvang van de rimpels en plooien beoordelen. Deze informatie gebruikt hij om een persoonlijk chirurgische plan voor u op te stellen.
Er worden foto’s gemaakt. Voor de spiegel krijgt u de gelegenheid om aan Dr. Van der Weij aan te geven wat uw wensen zijn aangaande uw aangezicht. Daarna informeert hij wat de ingreep inhoudt, welke anesthesie hij aanbeveelt en welke de mogelijke risico’s en complicaties zijn. Tenslotte zal hij u inlichten over de periode van herstel na een dergelijke ingreep en de prijzen van een facelift.

Is de conditie van mijn huid belangrijk?

Hoe uw huid eruit ziet, bepaalt in principe niet of een facelift wel of niet plaats kan vinden. Het is wel een voordeel als de huid, ook in het diepere weefsel, structureel in goede conditie is of wordt gebracht vóór de operatie. Dat bevordert sneller en beter herstel.
Dr. Van der Weij adviseert en biedt de mogelijkheid om eerst de huid inclusief het diepere weefsel te regenereren met het OBAGI Nu-Dermsysteem. Dat is een medicinale diepe huidbehandeling met meerdere crèmes waardoor de huidcellen, ook in de diepere lagen, vernieuwd worden. OBAGI kan alleen worden voorgeschreven onder begeleiding van een arts. De gezondheid van de huid verbetert sterk, de huid wordt verjongd en het is een perfecte voorbereiding op de operatie.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een facehals- of S-lift operatie?

Indien u rookt, wordt u gevraagd om hier ruim voor de operatie mee te stoppen. Bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Aspirine kunnen leiden tot een verhoogde kans op bloedingen. U krijgt van ons tijdens uw consult extra preoperatieve instructies mee. Hierin wordt aangegeven welke vitaminen Dr. Van der Weij aanbeveelt in te nemen voorafgaand aan uw operatie.
Indien u haar heel kort is, zou u dit voorafgaand aan de operatie iets kunnen laten groeien om tijdens de herstelperiode het litteken te bedekken. Indien u uw haar verft, houdt u er dan rekening mee dat dit tot een maand na de operatie niet is toegestaan. Een face-/halslift gebeurt meestal met een opname van één dag. U kunt dus de volgende dag onder begeleiding weer naar huis.

De dag van de operatie

Het doel van Dr. Van der Weij en zijn voltallige personeel is om uw operatiedag zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk voor te laten verlopen.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Voor de operatie bespreekt Dr. Van der Weij nogmaals de operatieprocedure met u. Hij tekent dan uw aangezicht en hals af conform het operatieplan. De operatie wordt onder plaatselijke of algehele anesthesie verricht. Over het algemeen zal Dr. Van der Weij een insnede (incisie) maken in de behaarde hoofdhuid en rondom het oor (zie figuur). Vervolgens brengt hij de huid en het onderliggend steunweefsel (S.M.A.S.) terug in de oorspronkelijke positie, zodanig dat een zo natuurlijk mogelijk resultaat wordt verkregen.

facelift

 

Geen drains! Gebruik van Tissucol oftewel weefsel-lijm

Aan het einde van de operatie, die afhankelijk van de gekozen procedure twee tot drie uur in beslag neemt, wordt de huid weer rondom en achter het oor gehecht. Op deze huid staat spanning, omdat er huid is weggehaald. Door deze spanning op de huid en hechtingen ontstaat het risico dat de littekens niet zo mooi genezen. Daarom maakt Dr. Van der Weij gebruik van een huidlijm, oftewel Tissucol. Hiermee lijmt hij voor het hechten eerst het onderliggende weefsel vast, waardoor er minder spanning op de hechtingen komt te staan. Het litteken geneest hierdoor zichtbaar mooier!
Maar de lijm Tissucol doet nog meer. De lijm zorgt ook voor een goede hemostase, dat wil zeggen: kleine bloedinkjes worden gestopt waardoor u minder kans heeft op nabloedingen. Ook ontstaat er door het luchtdicht lijmen minder weefselvocht (oedeem), wat een beter herstel en sneller eindresultaat geeft. Zo krijgen bijna al zijn patiënten na een face-halslift geen drains of drukverband meer (drains zijn kleine plastic buisjes die na een operatie vaak worden achtergelaten om het overtollige wondvocht af te voeren).

Het herstel

Na de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Speciaal daarvoor opgeleide verpleegkundigen verzorgen u daar. Als u goed wakker bent, controleert Dr. Van der Weij u. Enige zwelling en blauwe plekken kunnen voorkomen na de correctie. Door de eerste twee dagen na de ingreep het aangezicht te koelen en ’s avonds in bed met een extra kussen hoger te liggen, kunt u het natuurlijke herstel hiervan bespoedigen. De zwelling is op de derde dag vaak maximaal. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd. U maakt dan meteen een afspraak voor controle bij Dr. Van der Weij.

De tijd van herstel is sterk individueel bepaald. De meeste faceliftpatiënten geven aan dat ze zich ongeveer drie weken na de ingreep weer normaal voelen. Na het verwijderen van de hechtingen, 10 tot 14 dagen na de ingreep, kan uw gezicht nog gevoelloos, gezwollen, gekneusd en stijf aanvoelen. De pijn na de operatie wordt gewoonlijk als zeer mild ervaren en is goed te onderdrukken met behulp van medicatie.
De meeste mensen die facelifts ondergaan nemen 10 tot 14 dagen vrij van hun werk. Als u werkzaam bent in een beroep dat bijzondere inspanning vereist, moet u wellicht overwegen deze periode te verlengen naar 3 weken. Dr. Van der Weij zal u adviseren om elke vorm van inspannende activiteit, inclusief het tillen van zware voorwerpen (kinderen, boodschappen, enz.) en sport te vermijden voor een periode van ten minste 3 tot 6 weken. Bovendien zal hij u waarschuwen voor blootstelling aan zonlicht voor de eerste aantal maanden na de operatie en hij zal het gebruik van een sunblock adviseren zolang de littekens nog rood gekleurd zijn.

Resultaat van uw facelift

Een aantal weken tijdens het genezingsproces zal uw gezicht er vreemd voor u uitzien. Naarmate de zwellingen en kneuzingen verdwijnen, krijgt u meer kijk op uw meer jeugdig aangezicht. Omdat het genezingsproces geleidelijk aan gaat, zult u een aantal weken moeten wachten om een goed beeld te krijgen van uw “nieuwe look”. Kleine veranderingen kunnen nog optreden gedurende de maanden na uw facelift-procedure. De meeste patiënten zijn tevreden met het resultaat, vooral als hun verwachtingen realistisch zijn.

Risico’s

Een facelift is een veel uitgevoerde operatie. In ervaren handen is het risico op complicaties zeer klein. Een facelift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, maar gelukkig komt dit bijna nooit voor. Een heel enkele keer kan er tijdens een facelift een takje van de aangezichtszenuw beschadigd raken. Meestal herstelt zich dit zich weer spontaan. Roken kan leiden tot een langzamer herstel en meer zichtbare littekens.

Nazorg

Onze zorg en relatie stopt niet na uw facehalslift procedure. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr. Van der Weij of één van zijn medewerkers. Zij vertellen u ook graag meer over de prijzen van een facelift, de procedure en herstelperiode.